English site ↣

Eva-Lena Knutsson

samtalsterapi • parterapi • coaching

Eva-Lena Knutsson

Om mig

Samtalsterapi Centrala Stockholm, Norrmalm & LidingöFrån sjukgymnast till coach och samtalsterapeut

Jag har alltid haft ett stort intresse för människor och relationer människor emellan. Att som terapeut arbeta med klienter som vill uppnå förändring i sina liv, som söker personlig utveckling och stöd att ta sig igenom en kris, känns viktigt och meningsfullt för mig.

Med empati och varsam nyfikenhet guidar jag dig för att du ska kunna hitta nya möjliga vägar. Genom samtal, meditationer, kroppsövningar och målning, kan vi utforska delar av dig som du kanske behöver stärka eller sidor som du under lång tid och tryckt undan, vilket tagit alltför mycket kraft och energi.

Jag anpassar våra sessioner så att du i din egen takt kan medvetandegöra mönster som upprepar sig. Medvetenhet som kan låta dig se med nya ögon på dina ”livs-sanningar”, och få värdefulla insikter.

Redan i mitt tidigare yrke som sjukgymnast och även innan dess som massageterapeut, väcktes nyfikenheten på kopplingen mellan hur vi mår fysiskt - som vid smärtor eller nedsatt funktion, och emotionellt - hur nedstämdhet, oro och sorg kan sätta sig i kroppen. I dag väver jag samman kunskaper om kroppsterapier, andning och spänningsproblematik med psykosyntesens finstämda förhållningssätt.

Varmt välkommen!


Utbildningar

 
Diplomerad samtalsterapeut, psykosyntes med steg 1 i integrativ psykoterapi, Huma Nova

Par- och relationsterapeut, Huma Nova

Diplomerad Samtalscoach Psykosyntes, EMCC-godkänd, HumaNova

Legitimerad sjukgymnast, Karolinska Institutet

MI, motiverande samtal, Karolinska Institutet uppdragsutbildning

Diplomerad medicinsk massageterapeut, Axelsons Gymnastiska Institut

Information

 

Information om hantering av dina personuppgifter finns i nedanstående dokument:
GDPR-dokumentet


Logga Psykosyntesförbundet
Jag är medlem i Psykosyntesförbundet och lyder under förbundets etiska regler
och har tystnadsplikt. Jag har ansvarsförsäkring och F- skattsedel.


Sagt om mig

Varm, mild och tydlig hand

Jag har gått hos Eva-Lena i ungefär ett och ett halvt år i terapi/stödsamtal. Hon har lett mig med varm, mild och tydlig hand och hjälpt mig att nysta i det som jag själv funnit svårt att hantera. Hon har en stor kunskapsbank och en stor verktygslåda att plocka ur för att få mig att låsa upp mina knutar och se mig själv och min situation tydligare. En fördomsfri, nykter klarsyn och varm medkänsla präglar hennes bemötande och jag lär mig att i min egen takt finna nya sätt att se mig själv och världen omkring mig.

KA, 48

Jag har fullt förtroende för E-L

Tanken var att jag skulle gå ett tiotal gånger hos Eva-Lena, för att prova. Det blev en bra bit över trettio gånger. Jag har fullt förtroende för E-L som terapeut och kan varmt rekommendera henne till Dig som vill lära känna dig själv bättre, bryta mönster och få fler verktyg för att hantera situationer du tycker är svåra.

David, 46

Ett varmt och inbjudande sätt

Jag blev rekommenderad Eva-Lena som terapeut genom en kollega. Hon håller till i ljusa fina lokaler mitt i centrala Stockholm, vilket gör det smidigt att ta sig dit. Parkeringsgarage på samma gata om man väljer att ta bilen.
Eva-Lena har ett varmt och inbjudande sätt som fick mig att snabbt känna mig bekväm i samtalsrummet. Hon är kunnig och har på sitt mjuka sätt hjälpt, utmanat och lett mig vidare till nya och mycket betydelsefulla insikter. Det gör att jag mycket varmt kan rekommendera henne till andra som är i behov av samtal/ terapi.

Ingela Liddle

An important pillar of support

Eva-Lena is an experienced international therapist (in English) who has been an important pillar of support for me to understand, face, and act on the difficult challenges in my life. She has a deep empathic style that allows for a safe environment, while introducing me to a wide range of tools that have helped me understand myself better, heal, and draw from my strength within.

John